logo

Вживайте натуральні
овочі та соки.

Корисне про овочі

Як приготувати баклажани?

Як приготувати баклажани? лук

Автор: Євгенія Хоновец.  Як приготувати баклажани? Вони вже давно звичне блюдо на наших столах, а способів приготування їх теж дуже багато. Їх можна гасити, смажити, запікати в духовці, готувати з них салати і багато інших ласощів. Баклажането фіолетовий плід, батьківщиною якого вважається Індія.  Калорійність баклажанів дуже низька, тому дієтологи радять включати його в раціон повних людей.

У них містяться вітаміни групи B, калій, магній, залізо, аскорбінова кислота, фосфор, натрій. А також у невеликих колічествахцінк, алюміній, мідь.  Приготування баклажанів має свої маленькі хитрощі. Найкорисніші та цінні плоди ті, у яких шкірка синьо-чорна. Щоб пішла гіркота, необхідно баклажани залити водою і залишити на півгодини. Тверді і сильно стиглі плоди не можна вживати в їжу.

Закуски з баклажанів готуються дуже просто. Необхідно помити і порізати плоди на часточки. Потім налити масло на сковороду і обсмажити. Після цього додати дрібно нарізану капусту, долити необхідну кількість води і тушкувати на тихому вогні. Наприкінці додаєте спеції за смаком, сметану і томати.

Як гасити баклажани з овочами?  Візьміть кілька плодів, помийте добре в проточній воді і поріжте шматочками. Покладіть їх на розпечену сковороду і обсмажте до золотистої скоринки. Туди ж додаєте дрібно нарізаний солодкий перець і декілька помідорів.

Такі страви нікого не залишать байдужими. Після того, як страва буде готове, можна приправити часником. В кінці можна покласти пару шматочків бринзи, вимкнути вогонь і закрити кришкою.  Баклажани з сиром і чеснокомодно з найпростіших блюд. Для того щоб побалувати себе такий смакоту, візьміть кілька плодів, очистіть, поріжте шматочками, покладіть на сковороду, притрусіть сіллю. Зверху змастити тертим часником або покласти маленькі часточки.

Далі змастіть шар майонезом і посипте тертий сир. Можна додати ще кілька шарів і запікати в духовці.  Що приготувати з баклажанів, щоб гості залишилися в захваті? Рецептів і способів готування дуже багато, а кожна господиня додає щось своє, тому кожна може придумати свій фірмовий і улюблений рецепт.

Можна подати на стіл баклажани в аджиці, баклажанну ікру і рулети. Ці страви стануть відмінним показником вашого таланту в кулінарії.  Ще зараз досить популярними вважаються баклажани в мікрохвильовці і на грилі приготовані.

Треба взяти плід, помити добре і розрізати уздовж навпіл, щоб вийшли човники. Тонкі часточки часнику кладемо в поздовжні розрізи. У них же можна покласти шматочки помідорів. На тарілку капнути трохи води і закрити плівкою.

Отправить в мікрохвильовку на 5 хвилин.  Баклажан на зиму можна приготувати у вигляді канапе. Для цього наріжете його гуртками і посмажте з обох сторін. Після того як масло стекло, укладіть приготоване в пластикову коробочку і покладіть в морозилку. Можна зберігати до весни.

Як смажити баклажани? Це можна зробити декількома способами. Багато що залежить від мети, якої ви хочете домогтися.

Смажити можна на тихому, середньому або сильному вогні. А також можна вмочати в паніровці, в борошно, у збите яйце.  Як готувати баклажани? Вони добре поєднуються зі смаками і запахами інших продуктів.

Найпростіше і краще сочетаніечеснок, а також помідори, гриби, майонез і зелень. З них можна зробити салат, рагу, різні другі страви. Відмінно підійдуть, як для домашнього, так і для святкової вечері. Їх можна вживати і холодними, і гарячими. Наприклад, баклажани-помідорні канапе і бутерброди відмінно впишуться поряд з іншими стравами. Можна ще нафарширувати їх різними овочами та іншими продуктами.

Дієтичні страви з баклажанів добре підійдуть навіть для вегетаріанців. З них можна приготувати котлети. Для цього слід запекти їх цілком, почистити і перемолоти на м'ясорубці. Додати спеції і смажити на сковороді. Подавати можна з томатним соусом, який приготувати з лука, часнику і помідор.

Рецепти приготування баклажанів зараз можна зустріти в газетах, у журналах, на кулінарних сайтах. Саме удобноеето те, що вони розписані по кроках з картинками і фотографіями, і навіть, не вміє готувати жінка, впорається з їх освоєнням. За матеріалами poznayvse.com

Схожі записи:
  1. Баклажани в горшочке
  2. Фаршировані баклажани
  3. Лагенарія екзотичний огірок
Район Крюково - Установка замков Северное Измайлово, Ярославский.



© Copyright pomidor.pl.ua. All Rights Reserved

Вирощуйте овочі самі